Site Overlay

Kravet om sikker mail

Reciprok Kommunikation
Reciprok Kommunikation
Kravet om sikker mail
Loading
/

Nu er det ved at være alvor, at e-mails skal være krypteret, når virksomheder sender oplysninger om privatpersoner. Datatilsynet strammer kursen, og pr. 1. januar 2019 bliver reglerne håndhævet. Det stiller nogle tekniske krav, for hvordan skal man sende krypteret, men det gør også, at vi skal til at tænke e-mails på en ny måde. Nu kan man ikke bare sende en e-mail, men skal tænke på, hvornår det skal være en sikker mail.

Et er, at virksomhederne lever op til lovgivningen, for ens e-mails skal også læses af modtageren.  Pernille Casparsen fra Bluewhale fortæller om de krav, der bliver stillet, de udfordringer der er ved kravene og nogle af løsningerne.

Fra krav til anbefaling

Der har i mange år været en anbefaling af, hvordan man skal håndtere sikkerheden når man sender personoplysninger i e.mails. For offentlige virksomheder har sikkerhed været et krav men for private virksomheder kun en anbefaling. Fra 1. januar 2019, bliver det et krav, at man tænker sikkerhed, så fortrolige og personfølsomme oplysninger, bliver sendt sikkert. Det kan ske på forskellige måder, men i podcasten behandles der kryptering som sikkerhedsform.

Det er rigtigt mange virksomheder, der sender oplysninger, der er omfattet af reglerne. Her er det ikke nok med mere end teknik til, for man skal også tænke på, hvad der er personoplysninger. Mens man sidder og skriver med en kunde, kan komme med privat snak, der er omfattet af reglerne. Og så er der alle dem, der har en virksomhed, hvor det er naturligt at komme ind på personoplysninger.

Medvirkende

Pernille Casparsen er salgsdirektør i Bluewhale. Virksomheden startede i 2006, hvor den udviklede en løsning til at sende store filer, der ikke kan sendes med almindelige e-mails. De store e-mails er også årsagen til, at virksomheden har taget navn efter verdens største pattedyr. Senere kom der også fokus med sikkerhedsaspektet ved forsendelser, og det fokus er grundlaget for, at Bluewhale har lavet en løsning til sikker mail.