Om

Reciprok Kommunikation ApS beskæftiger sig med produktion af lydpodcasts.

Bag virksomheden står Henrik Morell, der kombinerer den praktiske erfaring fra at lave podcasts med en teoretisk ballast fra sin uddannelse som cand.mag. i sprogpsykologi. Han har lavet podcasts om alt fra dagligdags emner som køkkenknive til videnskab, og tror, at lytterne hellere vil høre interviewpersonerne end den der interviewer.  Derfor bruger han mere tid i sine interview på at lytte sig frem til gode spørgsmål end at vise sig selv frem.

Ordet ”reciprok” kan betyde gensidig eller modsatrettet, og i virksomhedens navn udtrykker det en opfattelse af kommunikation: Det er alt for enkelt at forestille sig kommunikation som en noget, der kommer fra en afsender til en modtager, der så reagerer på en bestemt måde. Det kan være en god måde at beskrive styring af robotter, men når det gælder mennesker, får man et skævt billede.

Hvis kommunikation er gensidigt, hvordan passer det så sammen med podcasts, hvor lytteren ikke er i direkte kontakt med den, der taler? I mange podcasts passer det heller ikke, for det lyder som når en person taler med sig selv. Her kommer intervieweren til sin ret, for det er noget helt andet at tale til en person frem for en mikrofon, og nu det kan være som at lytte med til en spændende samtale.

På reciprok.dk kan man høre en række podcasts. Der er ikke nogen økonomisk forbindelse mellem Reciprok Kommunikation og de medvirkende eller deres virksomheder.

Reciprok Kommunikation har også podcasten Rådgivermarkedet, der også har en hjemmeside.