Site Overlay

Kurser i lytning

Bliv bedre til at lytte

Det at være en god lytter er centralt for at være god til at kommunikere. Når vi er sammen med andre mennesker mener vi, at de bør høre efter, hvad vi siger. I en professionel sammenhæng drejer det sig ikke bare om, hvad man bør gøre, men også om effektivitet. Den effektivitet kan man opnå, når bevidst arbejder med sin lytning. Man bliver fx bedre til at forstå, hvad indvendingerne i et projekt går ud på, man kan bedre forstå ideer, som andre kommer med, man kan bedre forstå hvad kunder/borgere ønsker, og man kan man bedre gå ind i de svære samtaler. På den måde er lytning også en vigtig lederkompetence, når man skal få det fulde udbytte af ens medarbejderes potentiale og forstå omgivelsernes ønsker til virksomheden.


Når man lytter, drejer det sig ikke bare om at tie stille og nikke på de rigtige tidspunkter, men være klar over, hvad det er for en situation man befinde sig i og bevidst indstille sin lytning og svar efter det. På kurset bliver der arbejdet med HURIER-modellen, der opererer med komponenterne Hearing, Understanding, Remembering, Interpreting, Evaluation og Response. Hvor vigtig de forskellige komponenter er, er noget af det, som er situationsbestemt.


Lytning har svære vilkår af mange årsager. En vigtig er, at man bliver målt mere på, hvor god man er til at udtrykke sig end hvor god man er til at lytte. En anden årsag er, en intens lytning kan skabe et meget intenst nærvær, som kan være svært for mange at være i. Kurset vil vise, hvordan man kan arbejde med de hindringer.

Indhold

  • En test der viser, hvordan kursisten er som lytter.
  • Hvorfor er det svært at lytte? Øvelser i at blive en bedre lytter.
  • Hvordan arbejder man med forskellige lyttesituationer?
  • Hvordan arbejder man videre med lytning?

Mål

Målet med kurset er, at kursisten får forudsætningen for at blive en bedre lytter. På kurset får man nogle metoder, som man umiddelbart kan bruge, og som man kan arbejde videre med..

Praktiske oplysninger

Tid: Den 19.11.2020 kl. 9-16

Pris: kr. 4.999 ex. moms

Sted: WTC, Ballerup

Tilmelding via tilmeldingsformular eller ved at skrive til kontakt@reciprok.dk.

Mulighed og pris for internt kursus: Kontakt Reciprok Kommunikation.

Underviseren

Henrik Morell arbejder i forbindelse med journalistik i podcastproduktion som professionel lytter. Han arbejder inden for den journalistiske retning, hvor det vigtige ikke er en række forberedte spørgsmål, men at lade spørgsmålene opstå ud fra det man hører. Dette er kombineret med en uddannelse som cand.mag. i sprogpsykologi med speciale i talesprog, der giver den faglige ballast for at undervise i lytning.